Conform Directivelor  2000/13/CE și 2003/89/CE a Parlamentului European și a Consiliului European din 20 Martie 2000 alergenii din alimente se încadrează în  următoarele grupe:

1. Cereale care conțin gluten (adică grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate.

2. Crustacee și produse derivate.

3. Ouă și produse derivate.

4. Pește și produse derivate.

5. Arahide și produse derivate.

6. Soia și produse derivate.

7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)

8. Fructe cu coaja, adică migdale (Amygdalus communis L.), Alune de padure (Corylus avellana), Nuci (Juglans regia), Anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], Nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), Fistic (Pistacia vera), Nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) precum și produsele derivate.

9. Țelină și produse derivate.

10. Muștar și produse derivate.

11. Semințe de susan și produse derivate.

12. Dioxid de sulf și sulfiti în concentrații de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru.

13. Lupin și produse derivate.

14. Moluște și produse derivate.

Conform acestor grupe de alergeni, unele produse din meniul Mad Chef (Ediția Septembrie 2015) pot conține următorii alergeni:

 

  1. Vinete gratinate la cuptor cu mozzarella – Ou, Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
  2. Bruschete Mad Chef – Gluten, Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
  3. Hamburger Mad Chef – Gluten, Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
  4. Selecție brânzeturi fine – Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), Nuci
  5. Supă cremă de năut  – Țelină
  6. Supă de roșii cu mozzarella și busuioc –  Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
  7. Soute de cozze – Moluște și produse derivate.
  8. Tagliatelle Bolognese  – Țelină, Ou, Gluten
  9. Spaghete AOP și roșii cherry  – Ou, Gluten
  10. Tagliolini cu somon fume și vodcă  – Ou, Pește, Gluten
  11. Gnocchi quatto formaggi – Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
  12. Risotto zuchine e gamberetti – Crustacee și produse derivate.
  13. Lup de mare la cuptor cu rosii cherry și cartofi  – Pește
  14. Piept de curcan cu gorgonzola și nuci – Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză), Nuci
  15. Somon cu piper verde – Pește, Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
  16. Ratatouille – Țelină
  17. Salată cu branză feta – Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
  18. Salată cu ton, ceapă rosie, capere și măsline – Pește
  19. Cheescake cu fructe de pădure  – Ou
  20. Tiramisu Mad Chef  – Ou, Migdale

Mai multe detalii privind alimentele cu potențial alergen puteți obține consultând Directivele 2003/89/CE și 2000/13/CE. – Texte în limba română.